Gesneuveld Homepage

14 november 2009: 10 jaar Gesneuveld!

In september 2009 bestond gesneuveld 10 jaar, het tweede lustrum alweer. Dit moest natuurlijk gevierd worden! Op zaterdag 14 november was het zover. Vanuit heel Nederland trokken er (bijna) gesneuvelden terug naar het vertrouwde Enschede.


Het programma begon met een vertrouwde sport, schaatsen. Wat voor de een het losgooien van gesmeerde spieren bleek was voor de ander net het bewegen van vastgeroeste scharnieren. Na de voor sommigen eerste kennismaking met de nieuwe ijsbaan in Twente, werd de warmte van chocolademelk met slagroom opgezocht. De voorzitter heette iedereen officieel welkom met een goed ingestudeerde speech en een heerlijk stuk gebak.

De groep werd streng in tweeën gesplitst waarna het tweede programmaonderdeel kon beginnen. De ‘actieve groep’ mocht de spieren nogmaals aanspreken in het spel ‘The Target’. Een GPS spel in het centrum van Enschede waarbij gesneuvelde gangsters virtuele misdaden plegen wat natuurlijk verhinderd moet worden door gesneuvelde politieteams. Kern van het spel: ren je rot! De ‘gezellige groep’ ging richting de bowlingbaan om de actieve ledenuitjes van de Skeuvel te herbeleven. De beste conclusie die hier getrokken kon worden is dat de meeste tijdens die uitjes niet veel hebben opgestoken… De Skeuvel was duidelijk geen bowlingvereniging.

Aan het begin van de avond kwam iedereen weer samen bij café Jansen en Janssen waarvandaan we na een paar drankjes doorreisden naar het stamppottenbuffet bij de huifkar. Na alle inspanningen smaakte dit alles prima, en was er zelfs nog plaats voor de lekkernijen van het toetjesbuffet.

Ter afsluiting werd de thuisbasis van de Skeuvel opgezocht: café Friends backstage waar het gegeven het huidige burgerlijkheidgehalte niet gelukt is de pot nog geheel leeg te drinken.

Bekijk de foto's hier>>

 

 

Gesneuveld: | | info@gesneuveld.nl | ©Gesneuveld