Gesneuveld Homepage

2 februari 2009: Nieuwjaarsdiner

 

Het nieuwjaarsdiner 2009 vond plaats bij HJ in Amersfoort. Er waren nogal wat afzeggers op het laatste moment, waardoor er uiteindelijk 17 Gesneuvelden over waren op dit jaarlijkse eetfestijn.

De middag begon heel erg toepasselijk, met het genieten van de verrichtingen van Sven op de 5000meter op de WK Allround. Intussen druppelden de eerste mensen binnen. Door een late afzegging waren er helaas geen hapjes bij binnenkomst, maar gelukkig had HJ nog een heerlijk zelf gebakken brood liggen, zodat de eerste honger toch kon worden gestild.

Ook het voorgerecht leek een klein beetje in de soep te lopen, aangezien er nog maar twee mensen over waren die ook daadwerkelijke een bijdrage hadden geleverd aan het voorgerecht. Maar gelukkig hadden Ronald & Bauke, naast de heerlijke mosterdsoep die zelfs Jan heeft opgegeten, ook gezorgd voor de bijbehorende stokbroodjes. En zo kwam het toch nog goed. En Ronald hield natuurlijk zijn traditionele speech, dit keer voorafgaand aan het eten.

Voor het hoofdgerecht moest er nog het één en ander gekokkereld worden. En zoals dat hoort kwam daar soms nog wat stress bij kijken. Maar uiteindelijk stond de uitgestalde tafel bomvol met gerechten zoals een enorme pan vol vis, heerlijke rollade, een vegetarische aubergineschotel, aangevuld met flinke pannen sla, rijst, krieltjes en een groentenschotel, verzorgd door Joris&Maartje, Johan, Marcel, Ester en Marjan.

Tenslotte was het nagerecht-team aan de beurt, dat dit jaar bestond uit Jan&Jantien, Karen&Marc, Lieske, Maaike en Ilse. Daar werd veel van verwacht, omdat dit de grootste groep mensen was. En de bordjes met de diverse gerechten waren heerlijk! Na afloop was er nog koffie met likeurtjes en chocoladehapjes. En toen konden de meeste mensen alleen nog maar een beetje uitbuiken aan de tafels.

Al met al was het weer een zeer geslaagd nieuwjaarsdiner. HJ, super bedankt!

Bekijk de foto's hier >>

 

Gesneuveld: | | info@gesneuveld.nl | ©Gesneuveld