Gesneuveld Homepage

Juli 2006: Picknick aan de Maarseveenseplassen

Op 1 Juli werd er gepicknickt aan de Maarsseveenseplassen (bij Utrecht) door een klein groepje Gesneuvelden. Het weer was ons dit keer goed gezind! Het was tropisch en dat zijn wij niet gewend. Wij herkenden elkaar bijna niet zonder de striemende regen op ons gezicht en de doorweekte kleren waarin we elkaar op het vorige uitje hadden gezien. Toch lukte het (uiteindelijk) om elkaar te vinden en de hele groep compleet te krijgen.

Er werd een pittoresk plaatje naast het water opgezocht, ver weg van alle gillende kinderen aan het strandbad. Wel hadden wij natuurlijk Jelmer mee (van Hessel en Ester), maar hij gedroeg zich voorbeeldig. Hij lurkte lekker aan zijn bidonnetje met zijn coole zonnebril op. Ongetwijfeld wordt hij een stoere sporter, die over enkele jaren de eerste Gesneuvelden eraf zal gaan fietsen op de fietsweekenden.

Door de Gesneuvelden werd er geluierd, gekoehandeld, gewandeld, gezwommen en geskeelerd gedurende de middag (soms met gevaar voor kleine keffende hondjes in de kuiten). De meest lekkere salades, gehaktballen, stokbroden etc. werden daarbij verorberd. En aan het einde van de middag durfden sommigen nog een stukje op HJ zijn nieuwe aanwinst, de ligfiets, te rijden.

Daarna werd er even snel wat zweet afgespoeld en togen we naar de stad voor een hapje eten. In de oude tradities werd een terrasje met Grolsch-bier gevonden, waar iedereen tevreden mee was. Aan het einde van de avond keerde iedereen weer huiswaarts met trein, auto of fiets, om weer lekker thuis in het eigen bed te kunnen slapen.

Bekijk alle foto's van de picknick hier >>

 

 
 
Postadres Gesneuveld: | Edisonstraat 108 | 3553 BW Utrecht | info@gesneuveld.nl | ©2007 Gesneuveld