Gesneuveld Homepage

Januari 2006: Nieuwjaarsdiner

Het nieuwjaarsdiner werd dit jaar gehouden op Zaterdag 7 Januari, in het huis van Tenny, Steven en Annelies in Utrecht. Er kwamen maar liefst 29 Gesneuvelden op af, die allemaal weer flink hun best hadden gedaan om allerlei lekkere snackjes te bereiden.

Bekijk alle foto's hier>>

 

Binnenkomst

We beginnen dit jaar om een uurtje of vijf. De gasten arriveren langzaam maar zeker, met grote tassen of soms zelfs met complete magnetrons. Johan heeft het drinken in zijn auto, maar die heeft er lol in om extra rondjes door Utrecht te rijden. De ontvangst is daarom met glaasjes water dit jaar. Maar tegen een uurtje of zes arriveert Johan gelukkig toch, en kunnen de flessen worden ontkurkt! De beste wensen voor het nieuwe jaar worden uitgewisseld, en er zijn natuurlijk ook weer vele mensen die elkaar in geen tijden hebben gezien. Of die elkaar nog nooit hebben ontmoet, want we worden intussen zo groot dat er verschillende generaties van Gesneuvelden ontstaan. 

 

Voorgerecht

Als de meeste Gesneuvelden binnen zijn, komen langzaam maar zeker de voorgerechten op tafel. Vanwege het grote aantal gasten dit jaar, hebben we een diner in buffetvorm, met  naast de banken en de stoelen in de huiskamer ook een aantal sta-tafels, wat overigens de doorstroming wel ten goede komt, zo krijg je veel verschillende mensen te spreken. De voorgerechten van dit jaar bestaan uit allerlei verschillende tapas hapjes. Er is onder andere iets in bladerdeeg, garnalen en andere vismengseltjes.

 

Hoofdgerecht

Voor het hoofdgerecht is dit jaar een grote groep mensen aangewezen. Ze hebben de taken verdeeld en een flinke tafel vol met gerechten geproduceerd. In een lange rij trekken de Gesneuvelden langs, om hun bordjes te vullen. Er is onder andere rollade, biefstuk, iets met spinazie en lam en verschillende salades, groenten en aardappelvarianten. En in tegenstelling tot andere jaren is dit jaar de eetlust van de Gesneuvelden toegenomen (dat zou natuurlijk kunnen, de buiken worden over het algemeen dikker als de jaren verstrijken....) of er is dit jaar beter ingeschat hoeveel er gegeten gaat worden. In ieder geval is er niet zo waanzinnig schunnig veel over als andere jaren wel eens het geval is geweest.

 

Nagerecht

Het nagerecht bestaat dit jaar uit verschillende gangen, met de meest lekkere hapjes. Karen maakt een aardbeienmousse, maar heeft daarbij een "schort" nodig omdat de spetters door de hele keuken vliegen. Daarnaast komt er een bordjes voorbij met stukken taart en mousse en er is een afsluitend frambozenmoesje. Erg lekker allemaal! Tussen de bier en wijn door, is er natuurlijk ook nog koffie. Dit jaar heeft Marko gezorgd voor verschillende varianten, van alcoholvrije likeurtjes tot irish coffee en ook iets kruidenbitterachtigs met dikke klonten kandijsuiker. Langzaam maar zeker zijn de buikjes gevuld geraakt. Er zat dit jaar een flinke vaart in, want we zijn ruim op tijd klaar met dineren, zodat niemand het toetje hoeft te missen om de trein te kunnen halen.

 

Naborrelen

Er is dus ook nog voldoende tijd voor de meesten om rustig na te kunnen borrelen. Ronald, de nieuwe voorzitter, houdt zelfs nog een speech! (het is eindelijk gelukt om een voorzitter te vinden die hier voor te porren is! joepie!) Ook maakt Marko van de gelegenheid gebruik om een wadlooptocht naar Schiermonnikoog aan te kondigen voor komende zomer. De meest burgerlijke mensen vertrekken natuurlijk als eerste naar huis, om lekker op tijd in hun eigen bedje te kunnen slapen. Als vanouds blijken er toch ook nog mensen te zijn die met een pijpje bier in de hand richting de trein vertrekken. Er blijft een klein groepje over, die nog even het nachtleven van Utrecht willen gaan verkennen. Op de fiets gaat het richting de stad. Daar blijkt dat een druk danscafé voor sommigen toch iets te jeugdig is. Maar het heeft ongetwijfeld nog tot laat in de nacht geduurd tot de laatsten thuis waren.

 

Postadres Gesneuveld: | Edisonstraat 108 | 3553 BW Utrecht | info@gesneuveld.nl | ©2007 Gesneuveld