Gesneuveld Homepage

Mei 2005: Fietsweekend in Willingen

Nadatwe op ons jaarlijks terugkerende Gesneuveld fietsweekend al in Limburg, de Ardennen en Luxemburg waren geweest, was het dit jaar de bedoeling om het Sauerland (Duitsland) te verkennen. Op 4 mei vertrokken dan ook 21 gesneuvelden of bijna gesneuvelden in de richting van Willingen.

Bekijk hier de korte impressie:

 

Bekijk hier de foto's van het fietsweekend in Willingen >>

 

Woensdag

De voorspellingen voor het weer waren niet al te best. Toen we aankwamen woensdag sloegen de regen- en hagelbuien al flink op de auto, maar we hoopten er toch nog het beste van. In de loop van de woensdag kwamen de verschillende deelnemers langzaam maar zeker binnen druppelen. De huisjes en bedden werden verdeeld. Er waren dit jaar zeven appartementjes met namen als "Schwalbchen", "Zaunkonig", "Amsel" en "Spatz".

Er werd een klein rondje gefietst om de omgeving en de conditie van de medegesneuvelden weer even te verkennen. 's Avonds tegen twaalven kwamen uiteindelijk ook de laatste harde werkers aan (Karin, Rudo, Marcel) en werden de laatste bedden verdeeld. 

Donderdag

Op donderdagochtend bleek al direct wie er tegenwoordig tot de burgers behoren (d.w.z.: uit jezelf wakker worden voor 9.00 uur) en wie er nog van die lamme student-achtigen zijn (die moesten noodgedwongen vertrekken in de tweede groep). Dit jaar bleek de lauwe bikkelgroep vooral te bestaan uit wakkere burgers. De eerste dag werd er door deze bikkels al 70 km gefietst! Over soms mountainbike-achtige parcours.

Voor sommigen was het wel fijn dat Marko zijn frame direct had gebroken, want daardoor was hij namelijk met de auto naar Winterberg gereden. En in zijn grote BMW passen toch wel minstens twee fietsen. Foto's en verhalen van de andere groepjes fietsers volgen (ongetwijfeld) nog.

Mevrouw Schumann, van de appartementen, bleek het verder niet echt te waarderen dat we met de tafels en stoelen gingen slepen, en dus werd besloten om voortaan in drie groepjes te koken en te eten. Natuurlijk leidde dit wel tot strooptochten naar de lekkerste soorten broodbeleg, maar dat zijn we allemaal nog wel gewend van vroeger, in Collalbo enzo.

Vrijdag

Op vrijdag was het toch wel echt slecht weer geworden, maar toch togen de bikkels weer lekker vroeg uit bed voor een fijne tocht. Eerst langs Willingen, om een mountainbike voor Marko te regelen met werkende remmen. En daarna reden we een klein rondje, waarbij regelmatig op de kaart werd gecheckt of we niet per ongeluk teveel reden, want dat was bij sommigen de dag ervoor niet zo goed bevallen.

Bij gebrek aan terrasje werd er een bakker geplunderd en werden er twee chocoladecakes verorberd. De mensen in dit dorpje waren wat makkelijker over het verplaatsen van meubilair dan mevrouw Schumann, we mochten hier de bankjes zelf verplaatsen en naast elkaar zetten. Na een nette tocht van 35 km waren we weer thuis en was er voldoende tijd voor dutjes en in bad liggen.

Zaterdag

Op zaterdag begon de dag al met bakken vol regen die uit de lucht kwamen zetten. Het grootste deel van de gesneuvelden haakten af, en maakten andere plannen, zoals winkelen, zwemmen, sauna e.a. Maar natuurlijk waren er ook bikkels die toch gingen fietsen! Johan, Karin, Rudo, Erwin, Joris en ik hadden extra veel kleren aan getrokken, zakjes om de sokken en daar gingen we. En op een flinke bui aan het begin en een flinke bui aan het eind na, viel het uiteindelijk nog wel mee met de regen. Het werden 57 kilometers voor de afhakers (Erwin, Joris en ik). Johan, Karin en Rudo deden natuurlijk nog een extra lusje. En toen we weer thuis kwamen, bleek dat er toch nog wel meer bikkels waren wezen fietsen.

's Avonds verzamelden wij ons om naar het restaurant te gaan, dat gelukkig erg dichtbij was dit jaar. Daar bleken ze tot ons grote geluk erg te houden van grote porties eten. Er kwamen enorme lamsbouten, schnitzels en andere lekkernijen op onze borden terecht. En onze kersverse nieuwe voorzitter (Ronald) hield zelfs nog een speech! Met cadeautjes voor jarigen en organisatie. Een uitstekende gewoonte! Wij kregen een hele mooie zingende vogel, waar we erg blij mee zijn.

Zondag

Op zondag werd er door het grootste deel van de aanwezigen ook nog een flink rondje gefietst. Daarna was het tijd voor een beetje versterkende soep, de spullen worden verdeeld en toen was het tijd om naar huis te gaan.....

 

 

Postadres Gesneuveld: | Edisonstraat 108 | 3553 BW Utrecht | info@gesneuveld.nl | ©2007 Gesneuveld