Gesneuveld Homepage

September 2004: Eerste lustrum van Gesneuveld!

Vijf jaar Gesneuveld!!

Reden voor een feestje op niveau, en dus begonnen we onze lustrumactiviteit met een bezoekje aan de Euromast. We verzamelden elkaar (en de moed) bij deze 185 meter hoge toren en togen toen naar boven (gelukkig wel met de lift). Op het plateautje, dat ongeveer op de helft van de toren is, net boven het restaurant, werden de huizen van de verschillende Rotterdammers aangewezen en werd een beetje over de rand gehangen. Maar de uitdaging was natuurlijk om tot het topje van de Euromast te gaan. Daarvoor hebben ze in Rotterdam wat moois bedacht: je klimt eerst een paar trappen in de wind buitenom omhoog. Dan kom je bij een ronddraaiend gevaarte dat zichzelf naar boven slingert, tot het puntje, en daarna weer omlaag. Binnen zie je sterretjes in het plafond en wordt een (rustgevend?) sfeermuziekje gedraaid. En als je durft te kijken, heb je natuurlijk een schitterende view! En om het helemaal leuk te maken hebben ze ook nog gaten in de vloer van het ronddraaiende element gemaakt, zodat je lekker naar beneden kunt kijken en kunt zien hoe hoog je bent. Toen we na deze belevenissen af wilden dalen naar het restaurant, waren ook net onze laatkomers gearriveerd: Tenny, Geert, Frank, Koen en Marko.

Na deze belevenissen begonnen we met een lekkere stadswandeling naar de bowlingbaan. We moesten nog flink doorstappen want we hadden om half 5 gereserveerd en het was een aardig eindje lopen. En het regende ook nog. Maar uiteindelijk kwamen we aardig op tijd aan bij de bowlingbaan, en werden de fijne bowlingschoentjes snel aangepast en aangetrokken. Op de banen 3, 5 en 6 ontbrandden al snel de verschillende competities. En hoewel niet altijd alle kegels helemaal correct werden neergezet en de ballen af en toe wat aangeduwd moesten worden op de lopende band werd het toch een mooie competitie tussen de verschillende Gesneuvelden. Sommigen bleken een waar talent voor bowlen te hebben. Of zouden zij stiekem regelmatig oefenen? (de ergste burgers??) En de uitslag van het bowlen was als volgt:

1. Ronald 127 punten

2. Cor 119 punten

3. Koen en Geert, 103 punten

5. Tenny 99 punten

6. Marko en Marc, 90 punten

8. Erwin 89 punten

9. Marcel 88 punten

10. Lieske 87 punten

11. Karen 83 punten

12. Johan 81 punten

13. Josée 75 punten

14. Frank 74 punten

15. Ilse 67 punten

16. Marjan 56 punten

 

(N.B. Uiteraard zal de winnaar een groot aantal bonusbumapunten ontvangen!!)

 

Na de bowlingcompetitie werden er nog even wat drankjes genuttigd aan de bar van het bowlingcentrum. Daar voegden ook Maartje en Joris zich bij ons, en konden we op weg gaan naar een goed café. Toen er een goede bodem was gelegd, was de tijd aangebroken om te gaan eten. Met Erwin voorop begonnen wij weer aan een wandeling (deze keer niet zo lang). Hoewel sommigen de deur van het restaurant wel voorbij liepen, want wie had er dan ook verwacht dat we bij iets van het studenten corps naar binnen zouden gaan? Nadat we waren bekomen van de schrik van de stropdassen aan de muren en de ballen in de bediening gingen we toch maar zitten aan de toch wel gezellig uitziende houten tafels. En al spoedig werden de bestellingen, inclusief allerlei riante burgervoorgerechten, doorgegeven (hoewel sommigen hun nek moesten verrekken om het menu te kunnen lezen).

 

Nadat de nagerechten en koffies werden genuttigd en de eerste burgers naar huis waren afgedropen, gingen we weer op pad, op zoek naar een kroeg. Gelukkig hadden we die snel gevonden, en werd er Grolsch geschonken! (dat vinden de meeste Gesneuvelden toch nog het fijnst!) En hoewel de pot nog niet eens leeg was (!) begonnen grote aantallen gesneuvelden toch naar hun (eigen) bed te verlangen. Dus werd de pot aan de jongeren doorgegeven, en werden de verschillende fietsen en auto's opgezocht. En zo kwam deze eerste lustrumactiviteit van Gesneuveld helaas tot een einde.

Maar gelukkig kun je één dezer dagen nog wel een heel mooi lustrumboekie op je deurmat verwachten, waarmee je toch weer even kunt terugdenken aan het verleden en kunt dromen over de toekomst...

Bekijk de foto's van het eerste lustrum van Gesneuveld hier >>

 

Postadres Gesneuveld: | Edisonstraat 108 | 3553 BW Utrecht | info@gesneuveld.nl | ©2007 Gesneuveld