Gesneuveld Homepage

September 2003: Barbecue in Zeevang

Op Zaterdag 6 September was het zover: de barbeque in Zeevang werd gehouden. Erich ontving ons daar in zijn riante onderkomen, met twee garages, een achtertuin van 100 meter lang en uitzicht op de dijk met schaapjes (die in de regen moesten staan).

Op Jan Anne na was iedereen geinteresseerd in een rondleiding door het huis (natuurlijk ook altijd interessant om elkaar burgerpunten te checken). Daarbij bleek Erich meteen met een megastipnotering op de burgerpuntenlijst te krijgen, want op het terrein was niet alleen een caravan te vinden (volgens hem van zijn ouders, jaja) maar er bleken ook drie kinderen in het huis aanwezig (okee, het logeetje telt niet mee, maar kinderen van je vriendin tellen wel mee op jouw lijst hoor, Erich!)

De serre van het huis bleek een mooie locatie voor deze gelegenheid, bierkoelkast bij de hand en geen last van de regen. Zo tegen een uur of zes was iedereen gearriveerd, helaas behalve Ester en Hessel omdat Hessel met het mountainbiken was gevallen en zonder Josée, die toch te druk met haar co-schappen bleek te zijn.

Na een flinke hoeveelheid koffie, thee en/of bier werd de barbeque opgestookt en werden de schalen met lekkernijen op de tafels uitgestald. De kinderen bleken hierbij uitstekende obers en Erich en Robert namen de vleestangen ter hand om de karbootjes, stokjes, hambo's en worstjes om te draaien. Er werd flink doorgeschranst en Vincent bleek gelukkig nog net zo'n vuilnisvat als vroeger, waardoor we aardig ver kwamen met het ingeslagen voedsel.

Gelukkig lagen er naast biertjes ook een groot aantal pakken DubbelFriss in de koelkast, want het aantal bob's deze avond was groot. Helaas was het niet iedereen gelukt om zijn aanhang daarvoor te charteren. De bob's zochten elkaar natuurlijk op met hun lekkere glaasjes fris. En daar kan je natuurlijk ook uitstekend mee proosten.

Uiteindelijk bleek er niemand te blijven logeren, alle burgers hadden voor de volgende dag weer allerlei dingen gepland, zoals trainen of het huis schilderen. En je eigen bed slaapt als burger natuurlijk toch het lekkerst.

Volgende activiteit: begin november schaatsen in Utrecht! (meer nieuws volgt binnenkort).

Naar de foto's van deze activiteit >>

 

 

Postadres Gesneuveld: | Edisonstraat 108 | 3553 BW Utrecht | info@gesneuveld.nl | ©2007 Gesneuveld