Gesneuveld Homepage

Augustus 2002: Mountainbiken in Alkmaar

Op 31 Augustus werd een activiteit in Alkmaar gehouden, een zeer sportieve activiteit zelfs. Er stond namelijk mountainbiken op het programma, een sport die veel Gesneuvelden nog niet vaak beoefend hadden. Er waren dan ook een flink aantal mensen die fietsen hadden gehuurd.

De dag begon met het verzamelen bij het verhuurbedrijf, waar alle huurders een passende geveerde-voorvork-fiets werd aangemeten. Het parcours waar we gingen fietsen lag op enkele honderden meters hiervandaan, dus er kon meteen worden gestart. Menigeen speerde meteen weg, enkele anderen moesten wat langer wennen, maar uiteindelijk haalde iedereen het einde van het 15 km lange parcours. Sommigen reden zelfs meer dan 1 rondje.

Nadat iedereen gedoucht en aangekleed was, was het tijd geworden om Alkmaar te gaan verkennen. Ester woont op kruipafstand van het centrum dus dat leverde geen problemen voor onze vermoeide spieren. Toch ging een groepje fanatieko's een extra rondje lopen, waardoor de aankomst bij de pizzeria verrassend verspreid bleek te zijn. In de pizzeria werden daarna naar hartelust pizza's en pasta's verorberd.

Na de pizzeria zochten we een kroeg met Grolsch-bier maar eindigden we in een Amstel-cafe. Nadat de ergste dorst was gelest maakten we nog een kort rondje over de kermis van Alkmaar maar er was niemand die moedig genoeg was om in de kermisattracties rondgeslingerd te worden. En daarna begonnen de eerste burgers af te haken, en was het tijd om naar huis te gaan.

De foto's zijn van ouderwetse blokjes-inscan-kwaliteit: bekijk de foto's >>

Gesneuveld: | info@gesneuveld.nl | ©Gesneuveld