Gesneuveld Homepage

Februari 2002: Strandwandeling in Den Haag

 

Verslag door: Ester (zie ook de Gesmolten van Maart 2002)

Aantal personen: 11, aantal kilocalorieën: 11.000 (excl. alcoholconsumpties), aantal alcoholconsumpties: 132, aantal sigaretten: 40, temperatuur 's middags: 5 graden, aantal zonuren: 9, aantal uur geslapen (ondergetekende): 5, gevoel 's ochtends: brak, aantal buma-punten: geen idee, op 16 februari: weinig.

Een Gesneuveld-uitje was georganiseerd (punten) in Den Haag. Hoewel, georganiseerd, maar goed, een club Gesneuvelden trof elkaar daar. Ondergetekende zat al vroeg in de trein (minpunten), bepakt en bezakt met skispullen, want we gingen skiën bij de Uithof.

Keurig haalde Erich mij op bij het Hobbemaplein. In de studentenkamer (minpunten) van Erich begon het wachten op Johan, die de weg naar Den Haag in zijn auto (punten) maar moeilijk kon vinden. Een telefoontje met Marjan wees daarna uit dat het skiën niet doorging. Het burgerclubje wilde gaan voor een strandwandeling. Tja, als je de hele week op een stoffig kantoor zit (veel punten) is dat natuurlijk logisch. De inmiddels gearriveerde Johan, Erich en ondergetekende vonden dit ook een prima idee en togen af naar Scheveningen. Bij de pier ontmoetten wij Marjan, Simone, Cor, Maartje en JanJelle.

We startten met een bakkie koffie (punten), liefst in de zon op een terras. Dit laatste lukt niet, maar we vonden toch een behaaglijk plekje. Iets later arriveerden Wietske en Bart, later bleek dat Wietske bij Cor hoort (punten), maar dat wist iedereen, behalve ik, maar daar bedoel ik niks mee hoor. Op de terugweg aten we nog een ijsje (punten) en moest er gepind worden. Toen de zon onder ging en het koud werd pakten we de tram naar de Archipelbuurt. Hier splitste de groep zich. Een deel verkende "de Malle Meid" en een deel de "Kleine Witte". In de Kleine Witte was het erg stil, maar het bier smaakte goed (minpunten). Ook voegde Josée zich bij het gezelschap. In de Malle Meid wisten de Gesneuvelden iets heel moois te regelen, maar daarover later meer.

Voor een hapje had Erich een pizzeria in de Javastraat geregeld. Dit bleek een goede keus. De bierglazen waren groot, de pizza's lekker en de bediening charmant. Of was het nou andersom? Nou ja, dat zien we dan wel weer op de foto's.  Aan tafel werd gesproken over werk (punten), auto's (veel punten), huizen (veel punten) en schaatsen. En nog wat dingetjes. Hier werden trouwens wel de laatste echt samenhangende dingen gezegd.

Na de pizza gingen we terug naar de Malle Meid. Hier hing een groot scherm, waarop de 1000 meter mannen in Salt Lake City werd uitgezonden. Het bier vloeide lekker en Gerard van Velde schaatste vreselijk snel. Toen hij met ontbloot bovenlijf op het middenterrein stond werd de sfeer natuurlijk helemaal geweldig.

Lange lijsten met burgerpunten werden opgesteld, daarover elders in deze Gesmolten meer. Een aantal mensen, die heel veel punten kregen, vertrokken zelfs 's avonds alleen naar hun huis in een andere plaats. De groep werd daardoor langzaam maar zeker steeds kleiner. Toen de gordijnen al een tijd dicht waren sneed ik een gevoelig onderwerp aan waar ik verder niet op inga. Wel kreeg ik hierdoor een bierviltje tegen mijn lip.

Toen ook de hagenezen vertrokken liepen Johan, Maartje, Erich en ik naar de Kempstraat. De Kemphaan was helaas dicht, dus gingen we maar slapen. Heerlijk sliep dat op dat smalle luchtbedje. Na een stevig ontbijt zat ik dus al vroeg in de trein.

Bekijk de foto's van deze activiteit hier (buitengewoon onscherp en donker vanwege ouderwetse scanners en kwijtgeraakte originelen, maar toch leuk) >>

Bekijk de bumapuntenlijst die naar aanleiding van deze activiteit is opgesteld en die natuurlijk nog steeds door vele Gesneuvelden wordt bijgehouden om hun burgergehalte mee te testen >>

 

Gesneuveld: | info@gesneuveld.nl | ©Gesneuveld